Ülkenin doğusu beyaza büründü
Ülkenin doğusu beyaza büründü
Erzurum,Kayseri ve Kars’ta kış etkisini göstermeye başladı. Yağan kar nedeni ile şehirler beyaza büründü
Erzurumda, kara kış etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde etkisini gösteren ve aralıklarla yağan kar yağışı, soğuk havayla birlikte kışı tam anlamıyla kentte yaşatmaya başladı. Yüksek kesimler karla kaplanırken şehir merkezinde de cadde ve sokaklar kar tutmaya başladı.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu bölgesinde soğuk hava etkili oldu. Bölgede, gece hava sıcaklığının en düşük olduğu kentin sıfırın altında 4 derece ile Erzurumda ölçüldüğü belirtildi. Palandöken Kayak Merkezinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 5, kent merkezinde 1 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Kent merkezinde ve Palandökenin yüksek kesimlerine yağan kar hayatı olumsuz etkiledi.Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-5 derece altına düştüğünü belirterek, kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceğini bildirdi.
Erzurumda kar yağışı kurban satıcılarını zora soktu. Hayvan Pazarında ateş yakarak ısınmaya çalışan kurban satıcıları, Erzurumda kara kış başladı. Soğuk üşütüyor. Kurbanlık hayvanlarımız bu durumdan etkilendi dediler.
KARSTA LAPA LAPA KAR YAĞDI
Öte yandan Karsta önceki gün başlayan ve yüksek kesimleri beyaza bürüyen kar yapışı kent merkezinde de etkili olmaya başladı. Hafta sonunu fırsat bilerek dışarı çıkmak isteyen vatandaşlar ise dışarıda kar sürprizi karşılaştı. Her yıl 30 Ekimden sonra kar bekleyen Karslılar, bu yıl hazırlıksız yakalandı. Öte yandan kent merkezinde lapa lapa yağan kar, hemen erirken özellikle yüksek kesimlerin beyaza büründüğü kaydediliyor. Karsta gün boyu etkili olması beklenen kar yağışından dolayı trafik ekipleri de otomobilleriyle kent dışına çıkacak vatandaşları sis ve yoğun kar yağışına karşı uyardı.
KAYSERİDE KAR YAĞIŞI
Ayrıca Kayseride sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu.
Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Kayseride sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, şehrin yüksek kesimlerinde etkisini hissettirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Pazartesi gününden sonra soğuk ve yağışlı havanın yerini yeniden güneşe bırakmasının beklendiği öğrenildi. Yağışlı hava nedeniyle en düşük sıcaklığın -1 derece olarak ölçüldüğü bildirilirken, hafta içinde en yüksek sıcaklığın 19 dereceye kadar çıkmasının beklendiği kaydedildi.