Tepeli Pelikan tanıtımı için seferberlik

Read Time:1 Minute, 32 Second

Tepeli Pelikan tanıtımı için seferberlik

Doğal Hayatı Koruma Vakfı, biyolojik çeşitliliği korumayı amaçlayan yerel sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemek için tanıtım panoları dikti.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı, biyolojik çeşitliliği korumayı amaçlayan yerel sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemek için başlattığı Türkiye’nin Canı Programı kapsamında desteklediği ve Kuşadası EKODOSD-Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi bilim adamları Prof. Dr. Mehmet SIKI, Dr. Ortaç ONGUN ve biyolog Orhan GÜL işbirliğiyle gerçekleştirilen “Tepeli Pelikanları Koruyoruz” projesinin tanıtım panoları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü, Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir Şube Müdürlüğü’nün izinleriyle Büyük Menderes ve Gediz Deltalarına dikildi.

Panolardan biri, Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Büyük Menderes Deltası’nda balıkçıların en yoğun olduğu alana, Doğanbey Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Doğan Baykal tarafından balıkçılarla birlikte dikildi. Bir pano, deltada ziyaretçilerin en yoğun geldiği Karina restoranlarının olduğu alana, Bir adet pano da Söke’nin Doğanbey mahallesine, Bir diğer pano, Tepeli Pelikanların beslenme için geldikleri Bafa Gölü kıyısına, 2 adet pano, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı, İzmir Şube Müdürlüğü’nün Gediz Deltası’nda bulunan kuş cennetine dikildi. Pano tanıtım çalışmalarıyla bu alanlara gelen ziyaretçilerin, Tepeli Pelikanlarla ilgili yapılan çalışmalar, nesli tehlike altındaki bu canlılar ve yaşam alanları olan deltayla ilgili bilgi alması hedefleniyor.

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “ Önümüzdeki ay, Büyük Menderes Deltası Karina Dalyanı’nda ve Gediz Deltası’nda bahar fırtınaları döneminde, erozyon ve fırtına dalgaları nedeniyle yok olan üreme adalarının yerine, platform yuvaları dizayn edilerek yerleştirilecek. Pelikanların bulunduğu sulak alan çevrelerinde gerek balıkçılar gerekse yöre halkına nesli tehlike altında olan bu kuşların korunmasına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılmakta ve hazırlanan broşürler dağıtılmaktadır. Bir yandan da yerel ekonomiye ve bölge turizmine katkı yapması için, ekoturizm faaliyetleri arasında yer alan kuş gözlem turizminin geliştirilmesine çalışılmaktadır “ dedi.

ZAFER HACISALİHOĞLU
AYDIN

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

porno izle avcilar escort beylikduzu escort bolu escort burdur escort bursa escort çanakkale escort çankırı escort çorum escort denizli escort düzce escort diyarbakır escort edirne escort elazığ escort erzincan escort erzurum escort gaziantep escort giresun escort hatay escort ığdır escort ısparta escort kahramanmaraş escort kastamonu escort porno izle çapa escort ataköy escort pendik escort şişli escort kartal escort taksim escort maltepe escort mecidiyeköy escort kadıköy escort beşiktaş escort ümraniye escort bakırköy escort fındıkzade escort